Kocostar Slice Sheet Mask – recenzija

kocostar strawberry mask review celebrenbeauty

Čim je Tony Moly osvanuo u Mülleru, rekla sam ‘konačno’, a nakon njega osvanuo je i Kocostar sa svojim originalnim konceptom maski na kriške. Moram priznati da sam se prvi put susrela s ovakvim sheet maskama, a kako volim njihov osvježavajući i hidratizirajući efekt, odmah sam ugrabila jednu i bacila se na isprobavanje. Valja li? Saznajte u nastavku.

Sheet maske su odličan izbor ako želite koži na brzinu pružiti dozu hidratacije i ‘plumpati’ je prije nekog važnog događaja. Kod nas na Zapadu još uvijek ih ne koristimo toliko često kao npr. Koreanke koje njima natapaju lice svako malo jer ne žele da je koža ijedan trenutak bez vlage.

Osobno ih koristim povremeno kada osjetim da mi je potrebno jer kožu hidriram na drukčiji način – tonikom, serumima i hidratantnim kremama. Popularni korejski brend Kocostar u svojoj ponudi ima nekoliko sheet maski, a sve su na bazi ekstrakta voća te obećavaju bogatu hidrataciju uz neke dodatne bonuse poput antioksidativnog djelovanja, osvježavanja lica u smislu ‘plump’ efekta, ublaživanja crvenila i slično.

Za prvu probu uzela sam masku s ekstraktom jagode koja je bogata antioksidansima te revitalizira i daje sjaj koži. Odmah čim sam je otvorila, zapljusnuo me neodoljiv miris jagoda. Inače me ne smetaju mirisi u kozmetici, ali kod nekih umjetni parfemi mogu biti iritansi.

Što se tiče pakiranja, maska dolazi u klasičnoj ambalaži, no unutra se krije poseban listić s 12 ‘kriški’ u obliku jagoda zbog kojih je ovu masku vrlo zabavno koristiti. Kriške se stavljaju na one dijelove gdje vam je najpotrebnija hidratacija, no ja sam iskoristila svih 12 jagoda.

Cijeli list s kriškama je natopljen serumom koji sadrži ekstrakt jagode, hijaluronsku kiselinu koja je poznati ovlaživač, glicerin te ekstrakte drugog voća i biljaka koji vlaže, umiruju i revitaliziraju kožu.

Nakon što sam nalijepila jagode, nije prošlo ni 5 minuta, a već se jedna osušila i otpala, što mi se baš i nije svidjelo pa sam je natopila serumom iz pakiranja. Na njemu piše da se maska drži 10 do 15 minuta te se potom preostali serum umasira u kožu. Većina jagoda nije izdržala tih 15 minuta jer su otpale s kože pa sam skinula sve i umasirala serum.

Na mom licu mi je djelovao nekako ljepljivo, no pretpostavljala sam da će taj efekt proći dok se potpuno ne upije. No, čak i nakon 2 sata situacija je bila ista pa sam ga odlučila isprati jer nikako nisam mogla ići u krevet s ljepljivim licem.

Što se tiče učinka, koža mi jest bila mekanija, svježija i hidratizirana, ali sam koncept maski u kriškama je nekako besmislen. Više mi odgovaraju klasične sheet maske kojima se pokrije cijelo lice, a može ih se iskoristiti i ponovno ako ima dovoljno seruma u pakiranju. Druga stvar – ljepljivost. Koža nakon bilo koje maske ne bi smjela biti ljepljiva i to na neugodan način. Čak sam zažmirila na ‘kriška style’, ali ljepljivost me totalno razočarala.

Sve u svemu, ovakva maska jest fora za korištenje, pogotovo ako se volite naslikavati, ali mislim da ostajem vjerna klasičnim maskama. Možda ću isprobati još neku od Kocostara jer imaju zaista zanimljivu ponudu, ali jagodu križam do daljnjeg.

Maske možete nabaviti na Kocostar službenoj stranici, DM drogerijama, na web shopu Notino.hr. Cijene variraju o prodajnom mjestu, no sve su negdje oko 30 kuna.

Jeste isprobali Kocostar maske? Koja vam je naj?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *